Al voltant de 2.000 aturats s'han beneficiat de les mesures del pla de reactivació de l'economia del Govern balear

Air Coment, Air Europa i Turistec col·laboren amb la Conselleria de Treball en la formació de persones perquè puguin incorporar-se al mercat laboral

PALMA DE MALLORCA, 25 (EUROPA PRESS)

Més de 2.000 treballadors que van perdre les seves ocupacions s'han beneficiat de l'aplicació de les mesures anticrisi que inclou el pla de reactivació de l'economia, aprovades pel Govern balear el juliol de l'any passat, i que s'estan aplicant en aquest moment.

La principal iniciativa impulsada per l'administració autonòmica fa referència a la contractació de 1.000 desocupats procedents de sectors en declivi, sobretot de la construcció, que no percebien cap tipus de prestació. Aquesta mesura, dotada amb 10 milions d'euros, ha tingut una efectivitat "molt positiva", fins al punt que amb posterioritat "l'han anat establint diferents comunitats autònomes".

Així ho ha destacat avui la consellera de Treball, Joana Barceló, en declaracions a Europa Press, qui ha apuntat que també està tenint una gran acollida l'ajuda econòmica de 350 euros mensuals que ofereix el Govern durant un màxim de tres mesos a aquelles persones que no perceben cap tipus de prestació ni subsidi d'atur.

La prestació ha estat habilitada el passat 1 d'octubre del 2008 i ha rebut fins avui un total de 960 sol·licituds -766 procedents de Mallorca, 116 de Menorca i 78 d'Eivissa i Formentera-, de les quals 738 ja han estat aprovades i altres 100 estan en fase d'estudi. En aquest moment estan en fase d 'estudi altres 100 peticions.

La tercera actuació ha arribat a 73 afectats per Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) que han rebut fins avui els 2.400 euros que es concedeixen des d'aquest Departament. Es tracta d'una línia de préstecs que es van posar en marxa el mes de febrer passat per als aturats afectats en processos judicials. A aquest xifra cal sumar altres 13 que estan en fase de tramitació.

Amb tot, Barceló ha considerat que el balanç de totes actuacions dirigides a promoure la contractació de les persones sense ocupació "estan oferint el resultat esperat", ja que estan traducció immediata sobre els desocupats que havien esgotat les prestacions socials.

NOUS ESPAIS PER A LA CONTRACTACIÓ

D'aquesta manera, ha assenyalat que a més existeixen altres espais que "prioritzen" a la gent que no percep prestacions i que se centren a proporcionar-los ocupació mitjançant contractes basats en la formació a través dels municipis, en les escoles tallers, cases d'ofici.

A això cal afegir a més, que en els pròxims mesos entraran en funcionament altres mesures impulsades per l'administració central, entre les quals va esmentar la posada en marxa del segon "Pla E" d'Estímul a l'Economia i l'ocupació, que estarà dotat amb altres 5.000 milions d'euros, i l'ampliació del Pla Renove, obres es començaran a executar a partir del pròxim hivern.

Alhora, l'executiu autonòmic preveu posar en marxa un segon Pla de reactivació de l'economia balear per fer front a l'actual situació econòmica, que estarà dotat amb 85 milions d'euros.